2011

2012-01-01 23:40:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det har ju blivit lite tradition för mig att göra en summering av året som gått. Här och här hittar ni summering av 2008 och här av 2009 och här av 2010. Och nu ska jag alltså skriva lite om 2011. Har ju hänt mycket under året som inte berörs här men några utvalda delar vill jag dela med mig av!

När jag spontant tänker på 2011 så tänker jag på nytt hus och nytt jobb som var nya stora delar av livet. Den 1 januari började min tjänst på 75% på förskolan där jag jobbar. Från och med 1 juli så bytte jag tjänst fast jag är kvar på samma förskola och avdelning och har jobbat 100% under hösten. Vardagspussel är ett ganska beskrivande ord för detta år som ju är det första året som både Marcus och jag har jobbat hela året båda två. Vi har varit tillsammans i snart 8 år men många års studier och sedan mammaledighet för mig har gjort att vi tillsammans inte varit ute i arbetslivet någon gång och dessutom hamnade vi inom samma yrke! Jag kan i alla fall konstatera att vi har klarat vardagspusslet bra både jag, Marcus och Max. Den sistnämnde är ju den vi allra mest värnar om och han har varit lagom antal timmar på förskolan och fått mycket kvalitetstid med oss. Det är prioritet nr 1.


Den 1 mars flyttade vi in i vårt hus och början av 2011 minns jag mest som en massa kartonger i vår lägenhet.

 

En lägenhet som vi bodde i i fem år som bar på en massa minnen. Det var där vi flyttade in som nygifta, där som vi pluggat, där som Max tillbringade sina första 2,5 år. Vaknätter med skrikig bebis, massor av bebisgos, där Max tog sina första steg osv..... När vi låste dörren för sista gången för att sen lämna ifrån oss nycklarna så kändes det lite sorgligt faktiskt. Men nu har vi ju gått in i en ny fas i livet i vårt hus som vi har bott 10 månader i nu. Vi har fått uppleva årstidernas förändring och det mest fantastiska är självklart sommaren. En sommar med egen trädgård, ett underbart uterum och fantastiska grillkvällar. Nu är vi hemma ♥

 

 

 

Under sommaren var vi lediga och hade en solig och underbar semestervecka på Västkusten. Förutom den så har vi mest varit hemmakring. Hemmakära som vi är =)!


När året började var Max 2 år och 3 månader och nu när året slutat så är Max 3 år och 3 månader. Han har under året exploderat med ord och vi har i omgångar kämpat med att sluta med blöja, vilket vi håller på med nu och nu hoppas vi det är utan återvändo! Max slutade med välling i somras och har slutat med napp på förskolan men han har den här hemma när han ska sova (och dessvärre en del på dagarna nu när han är ledig). Han börjar med andra ord bli en stor kille. En stor kille som vi älskar över allt annat och som blir alltmer underbar att umgås med. Älskar att lyssna på hans resonemang och funderingar om olika saker. Sen så har han ärvt en stor dos envishet från sin far och den envisheten skapar en del osämja ibland =). Om jag ska sammanfatta vad Max gjort under året så har han lekt. Oj så han har lekt! Han har sådan otrolig fantasi och är väldigt kreativ i leken och det är mycket rollekar med legogubbar, bilar, traktorer m.m.




Min tidigare årssummeringar har handlat en del om min besvärliga hälsa. Om väldigt jobbig magkatarr med ständigt illamående och om bedövande huvudvärk. Det känns ganska skönt att nu bara konstatera att det var tidigare år. Nu är jag på banan! Förut var dessa hälsoproblem en stor del av livet, nu en liten.

Vi har haft det tufft med att Max har haft feberkramper i två omgångar och vi fått åka till akuten men vi hoppas att vi gjort det för sista gången och att det växer bort snarast!!


Inför 2011 visste jag att det var nya saker på gång i livet med nytt jobb och nytt hus men 2012 känns som ett väldigt oskrivet blad. Och jag känner mig väldigt nyfiken på vad jag kommer skriva om ett år när jag ska sammanfatta året. Let it begin....


När jag skummade genom alla mappar med bilder från året så var det väldigt många bilder på mat så jag kan konstatera att jag har lagat hemskt mycket mat under 2011 =)!

KRAM




Kommentarer
Nina

Det vanligaste är att man gör i mörk choklad, men då jag inte är så förtjust i det så tog jag vanlig marabou choklad. löjligt gott!

2012-01-02  /  09:43:02  /  http://deliciously.se/
Linda

Vilken härlig sammanfattning av året :)

2012-01-02  /  20:38:06  /  http://linchisblogg.blogspot.com
Anna

Ni har varit med om mycket under gångna året :) Tycker oftast att man tänker att det inte hänt så mkt men sen när man summerar kommer man på att man hinner med mkt på ett år :)

2012-01-02  /  21:02:29  /  http://ambi.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback