BB-väskan

2012-12-19 13:57:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Ja den där BB-väskan är ju typ packad. Det som behöver göras är att packa en liten väska till Max. I den planerar jag att lägga i en pyjamas, tandborste, kalsonger, byxor, t-shirt, tröja! Alltså lite basgrejer för att kunna vara borta nåt dygn om det behövs. Men egentligen skulle det ordna sig ändå för vet att hans mor- och farföräldrar skulle fixa grejer om det skulle behövas. De har ju nyckel hem hit. Men kan vara bra att ha lite packat.
 
Till mig själv har jag packat/kommer packa: hygienartiklar (såsom schampo, balsam, min kära lertvål, hudkräm, deodorant), ett par mysbyxor, en amningstshirt, långärmad tröja, ett amningslinne, en amningsbehå, underkläder (räknar dock med att gå i de snygga nättrosorna tills jag kommer hem), kameraladdare, mobilladdare (till mig och Marcus), kamera, tofflor, ett rör med Pringleschips, en påse ahlgrens bilar, jordgubbskräm, cd-skiva med avslappnande musik, hårsnoddar, hårspännen. Sen kommer ju handväskan med där jag har mitt nässpray och salva till läpparna. Till Marcus är en t-shirt packad. Läggs nog ner underkläder och byxor också.
 
Amningslinnet och amningsbehån är lånade för det känns bättre att köpa nya sen när man vet vilken storlek man behöver. Överlag så räknar jag med att gå i sjukhuskläder tills hemresa.
 
Till bebis har jag packat alldeles för mycket kläder men det struntar jag i =)! Vi vet ju inte om det blir pojke eller flicka, och vi vet ju inte om jag stannar på BB eller inte så tar det säkra före det osäkra.
 
 
Två filtar, två hjälmmössor, en tjockare hjälmmössa, tossor, fyra bodys, tre byxor, två pyjamaser, två strumpor och overall!
 
Sen så ska babyskyddet snart läggas in i bilen. Det kan ju hända att vi åker hem samma dag och då är det ju onödigt för Marcus att åka hem de tre mil som är för att hämta den.
 
 
Puh.... va grejer! Något väldigt viktigt jag glömt?? Kan morgonrock vara bra att ha med?
 
 
 
 




Kommentarer
Nina

Jag har packat liknande i min, plus hundra tals bindor och amnings inlägg :b
Det hela blir lite krångligare när man ska packa en "bb väska" till storasyster också tycker jag. Svårt när man inte hur länge man blir borta men jag vill hem så fort som möjligt :)

Svar: ja just det amningsinlägg har jag också packat ner några. De kanske inte behövs i början eftersom amningen inte kommer igång direkt men man kan ju läcka ändå. Bindor har jag hemma för på BB blir det nog mest sån där snygg blöja =)!
Sara

2012-12-19  /  14:13:02  /  http://niina89.blogg.se
Michan

Toffor är skönt att ha :)men det hade du ju redan packat :)

Svar: ja och jag tror jag hade det med Max också men kommer inte ihåg men hört från flera att det är bra!
Sara

2012-12-19  /  16:18:27 
Johanna

Gött, nu har jag en liten guide till när jag ska packa ;) Ser ut som att du fått med det mesta. Och jag tycker inte det såg ut som för mycket kläder till bebisen, tänk om det är en riktig liten kräkis?

Svar: ja det kan ju gå åt med kläder! Max kräktes fostervatten när han var nyfödd så även om de inte kräks av amning som inte kommit igång så kan det ju bli andra fläckar! Och det kletiga svarta bajset som kommer i början är inte att leka med..... usch.....!!
Sara

2012-12-19  /  18:51:16  /  http://justnuochidag.wordpress.com
Fia - mamma till Isac ♥

Det jag uppskattade var stora bekväma trosor som satt åt lite när jag åkte hem så den där härliga ;) blöjan/bindan satt på plats.
Inneskorna uppskattade jag!
Extra par mysbyxor att åka hem i om du läcker fostervatten när ni åker in som läcker genom i byxorna.
Om du stannar, en pocket att läsa då bebis sover o man själv inte har hjärna att vila om Marcus o Max inte kan vara hos dig. Jag saknade nåt att läsa när jag var själv ena natten. Isac sov o alla andra med, men jag satt vaken..
Lycka till vännen! ♥ Tänker på er o väntar på inlägget att bebis är här!

Svar: Tack! jag kommer ju antagligen åka in i ett par byxor och sen tar jag med mig ett par. Oj hade du ro att läsa? Jag var så slut den natten jag var på BB att jag hade kunnat sova ståendes!! Men jag hade ju fött på morgonen så hade ju varit vaken en hel natt så var ju inte så konstigt. Men ska nog lägga ner nåt att kika i ifall man behöver. ♥
Sara

2012-12-19  /  20:50:53  /  http://spegelreflex.blogg.se
Sofia H

Jag använde nog bara mobilladdaren nu när Axel föddes. Men då for vi hem dagen efter (han föddes 01:07). Älskar nättrosorna:-) Ååå jag hoppas att ni får så vi hinner träffa bebis!!

Svar: ja jag älskade också nättrosorna. Snodde med mig några hem när jag hade fött =) Min mobil har riktigt kasst batteri så hoppas verkligen jag hinner få med mig laddaren.
Sara

2012-12-19  /  21:45:24 
Mli - Husägare & blivande mamma ♥

Vilken mysig blogg :) Jag håller också på att packa bb-väskan, hihi :) Riktigt mysigt! Vilken vecka är du i?

2012-12-20  /  08:46:33  /  http://idamli.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback