38+0

2012-12-16 21:52:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Din bebis väger omkring 3,5 och 3,7 kg och är ungefär 48 till 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.
 
Du: Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det, se länk nedan.
 
Text från minbebis.com
 

Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Ja då är v 39 här! Får se om detta är sista "veckobytesinlägget" jag skriver eller om det kommer några fler. Jag hävdar fortfarande att jag vill att bebis kommer i januari men jag börjar också bli väldigt nyfiken på vem det är som gömmer sig därinne. Det är lite läskigt detta att man inte vet när det blir. Kommer inte ihåg att jag kände så med Max i magen.
 
Mina funderingar inför förlossningen är att jag inte vill att det ska gå för fort. Det är jag rädd för. Jag vill inte heller att vi behöver åka in på natten för det blir ju bökigare med barnvakt till Max då. Eller det är ju inga problem att få någon att komma hit men man funderar ju på hur Max skulle reagera om det ex. är hans mormor som ligger i vår säng när han knatar över på natten. Så om jag får önska alltså (och det får man alltid):
  • Det börjar med att vattnet går. Då vet man att det är på gång. Hinner slutföra packningen av BB-väskan, fixa barnvakt, förbereda sig. Sedan kan värkarna börja komma igång.
  • Inte alltför onda och intenvisa värkar innan jag är öppen alltför många centimetrar.
  • Åka in till förlossningen när det är mörkt ute och fina snöflingor får gärna falla från himlen.
  • Gärna öppen en sisådär 5-6 cm när jag kommer in.
  • Får EDA
  • Bra bedövad tills det är dags att krysta
  • Bebis kommer ut på några krystvärkar och inga problem att få ut moderkakan.
  • Helst inga stygn.
Deal?
 
Om ni tycker detta låter helt osannolikt så är det faktiskt inte det för allt stämmer in på förlossningen med Max förutom snöflingorna (det var ju liksom september), kort krystning (krystade nästan i två timmar med Max) och det där med stygnen (tror jag sydde fem stygn). Här kan ni läsa min förlossningsberättelse när Max föddes.
 
För övrigt så känner jag mig avslappnad nu när jag slutat jobba. Nu har jag inte så mycket att fokusera på utan ska bara vara, vila, umgås med Max, greja inför jul och ta det som det kommer.
 
Jag brukar tänka att jag inte riktigt är redo än men nu när jag sitter här och funderar på förlossning och sånt så får jag en adrenalinkick och känner att jag nog faktiskt kommer klara av detta även om det kommer göra tokont!! Sen så finns det ju andra orosfaktorer också: amningen, hur Max kommer reagera, kolik? Men det kan vi ta senare.
 
Era gissningar på när jag föder finns här, och om ungefär 2,5 timme kan vi stryka den första gissningen: 16 december!
 
Får se om jag skriver ett inlägg om BB-väskan kommande dagar.
 
Nu kör vi v 39 =)!
 




Kommentarer
Johanna

Spännande! Snart kommer ni ha en liten bebis hos er =) Får hoppas att dina önskningar går igenom, det är ju trots allt jul - man vet ju aldrig vad tomten kommer med ;)

2012-12-17  /  06:48:45  /  http://justnuochidag.wordpress.com
Anneli

Lycka till med allt här på slutspurten nu då!! Spännande nära nu :)

Svar: Tack =)!
Sara

2012-12-17  /  11:16:03  /  http://vardagssaker.blogg.se/
Linda

Hihi ja det drar ihop sig! Min önskelista på förlossning ser i stort sett likadan ut. Men jag hade gärna fått en sån film - start med vatten som splashar i golvet haha. Sist sipprade vattnet när det startade, inte lika häftigt ;.)

Jag tror du kommer fira jul i lugn och ro men man vet aldrig! Retar mig på texten från minbebis - "det är bebisen som bestämmer när den vill komma" haha haha hur då?
Kraam

Svar: Hi hi ja lite vattendramatik vore ju kul! Med Max så sipprade ju mitt lite först men sen kom det på hela golvet. Bara forsade. Marcus sprang efter och torkade =) håller med dig ang texten på minbebis.com. hur skulle bebisen kunna göra det?! är nog mer kroppen som bestämmer när den är mogen att föda! Kram
Sara

2012-12-17  /  18:09:37  /  http://familyspace.blogg.se
Mikaela

Här är en till som funderar mycket.Börjar bli nervös nu faktiskt.Vi har ju bf nästa lördag,11 dagar kvar bara.Med andra barnet blir det ju genast knepigare i och med barnvakt osv,hoppas man slipper ge sig i väg mitt natten.Ska bli spännande att följa dig nu i slutet och se när er bebis tittar ut.Tror er tittar ut före vår :) Och vad spännande att se om det blir en pojke eller flicka :)

Svar: Skönt att höra att det finns fler som är nervösa! Ja det är verkligen kort tid kvar nu. Känns så konstigt att säga att man är beräknad nästa vecka. Spännande att se vem får först. Jag har ju haft sån stark känsla att vi kommer få innan jul men nu känns det faktiskt som att det kanske dröjer lite. Jag vill ju helst januari! Spännande att se helt enkelt =)
Sara

2012-12-18  /  21:10:21 
Anna

Hihi, klart man får önska inför förlossningen. Hoppas den blir som du vill. Min andra var mycket lättare än min första och såg ganska exakt ut som du önskar förutom att jag inte fick någon EDA men det ville jag inte ha heller pga alla komplikationer jag fick efter med Alexander. Spännande när det är så nära nu :)

Svar: Det låter bra att andra var lättare än första. Sådant lyssnar jag gärna på =)!
Sara

2012-12-22  /  08:51:39  /  http://annastankehorna.blogspot.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback