36+0

2012-12-02 22:03:44 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.
 
Du: Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.
 
Text från minbebis.com
 

Fotat idag v 36+0
 

Vecka 37 går vi in i idag! Tycker nyss att det var för en vecka sen. Nog tjatat om att tiden går fort =)
 
Den senaste veckan har det varit ganska fullt upp. Känns som att jag vilat väldigt lite de senaste dagarna. Jag vill verkligen kunna vila och bara va mycket mer än vad jag gör/är men jag vet inte när jag ska göra det. Jobb, en mammig 4-åring och vardagliga sysslor tar min tid. Nattsömnen har ju inte varit bra de senaste nätterna heller. Jag vaknar kissnödig varannan timme varje natt. Sover alltså max två timmar i sträck. Nu när Max dessutom varit förkyld och hostig så har han väckt mig på nätterna så förutom kisspauserna så har jag vaknat ännu fler gånger. Som tur var sov han riktigt bra natten till idag och dessutom i sin egen säng hela natten vilket gör att jag sover så mycket bättre. Inatt när jag vaknade för att gå på toaletten var jag dock snurrig i huvudet och liksom "drog" åt höger hela tiden när jag gick. Känner av lite snurrighet nu på dagen också när jag böjer mig ner.
 
Någon BB-väska är inte packad ännu. Hoppas jag orkar det i veckan.
 
Kan konstatera att jag känner mig ganska klar med jobbet nu. Tycker det är kul att åka dit och träffa kollegorna och barnen men har inte så mycket ork och lust för planering, genomförande och reflektion direkt. Om jag kunde välja så skulle jag nog kasta in handduken nu. Men samtidigt så skulle det bli hemskt långtråkigt att bara vara hemma. Jag vet inte vad som skulle gör mig nöjd.
 
Planen för veckan som kommer är att packa BB-väskan (vilket ju varit en plan i många veckor nu) samt att skriva mina önskemål inför förlossningen.... och så försöka vila!
 
Får se hur många veckor till bebis vill vara kvar i magen =)!
 
 




Kommentarer
Mli - Husägare & blivande mamma ♥

Åh vad fin mage :) Lycka till med allting, du har nära nu :) Härligt!

Svar: Tack så mycket =)
Sara

2012-12-07  /  23:00:24  /  http://idamli.blogg.se
Anna

Vilken härlig mage du har :) Jättefin!

Svar: Tack =)!
Sara

2012-12-09  /  08:58:09  /  http://annastankehorna.blogspot.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback