22+0

2012-08-26 13:10:53 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis:Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå.
 
Du: Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.
 
Text från minbebis.com

 
V 23 är här!! Från och med idag gäller gravidförsäkring för bebisen och mig. Är det inte så också att man kan rädda foster om förlossningen skulle sätta igång nu efter 22+0?
 
Känns som magen inte blivit så märkbart större senaste veckan. Som ni ser på bilden så ser den inte alls stor ut i vissa kläder. Det påverkar väldigt mycket vad jag har på mig och när på dagen det är. Ingen viktuppgång under veckan som varit.
 
Har gått bra att jobba och igår insåg jag att det verkligen är på grund av stödbältet det fungerar så bra kroppsligt. Igår var jag på en kort promenad på förmiddan och då hade jag stödbältet på men sen tog jag av det resten av dagen och jag stod och gick ganska mycket. Igårkväll hade jag jätteont. Det strålade ner mot låren och ner mot... ja ni vet vad.... Foglossning alltså! Idag får bältet sitta på hela dagen och kommande dagar med.
 
Jag har varit trött senaste dagarna men det är ju inte så konstigt när man jobbar heltid, är gravid och samtidigt har en massa annat att fixa med. Bara allt vardagligt här hemma tar ju kraft och energi att fixa med även om jag har en man som gör de tyngsta grejerna - röja i köket, tvätta osv.
 
Med Max i magen runt denna tid var jag hos sjukgymnasten för att jag hade så otroligt ont i bröstryggen. Jag känner ju av det ibland nu med men absolut inte så att det vållar något större problem. Har alltså inte blivit värre sen förra veckan jag skrev om det.
 
Har känt några sparkar mot urinblåsan. Det i samband med att stödbältet trycker åt lite där gör att det blir några toabesök per dag. Men än så länge bara ett per natt.
 
 
Med Max i magen runt denna vecka




Kommentarer
Linda

men åh herregud vilken skillnad på då och nu! haha så kul. Ska se om jag hittar några bilder på mig själv med faktiskt ;.)

Svar: ja på bilderna var det väldig skillnad. Min mage ser dock inte lika liten ut idag i andra kläder. Mina kollegor tycker magen växer för varje dag och undrar hur jag ska se ut i december!! Men man ser på bilderna från förra graviditeten att jag gått upp mer i vikt då. Syns verkligen på armarna. Skulle va kul att se jämförelsebilder på dig me =)
Sara

2012-08-29  /  11:25:15  /  http://familyspace.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback