21+0

2012-08-19 11:02:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.
 
Du:Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.
 
Text från minbebis.com

 
Det är inte bara bröllopsdag idag utan vi går även in i v 22 i graviditeten. 21 veckor och därmed 52,7% av graviditeten är gjord.
 
Den här veckan har varit både upp och ner. Foglossningsvärken som jag haft har blivit bättre med hjälp av stödbälte som jag använt när jag jobbat. Dock börjar smärtan i bröstryggen smyga sig på. Den jag hade så mycket problem med under graviditeten med Max. Vi får se hur det utvecklar sig. Men den är än så länge inget stort problem för jag håller ju igång ungefär som innan jag blev gravid. Men försöker undvika att böja mig för mycket samt att lyfta för mycket. Det är svårt på jobbet att undvika det men känner iaf att jag minskat på det mot hur jag gjort när jag jobbat som ogravid. Precis som det står i informationen från minbebis så bör man tänka på hållningen men jag vet inte riktigt hur jag ska tänka. Blir ju lätt att svanka för mycket men svårt att undvika. Har inte så starka rygg eller magmuskler så finns inget som stabiliserar.
 
Hade stora problem med halsbränna under graviditeten med Max men har varit väldigt lugnt hittills. Börjat känt lite senaste veckan men det går bort med gaviscon.
 
Vågen visade på 73 kilo imorse. Alltså +8 hittills. Tror jag har gått upp 2 kilo på en vecka men det går ju i perioder. Inget som bekymrar mig. Är glad att jag inte samlat på mig vätska ännu som jag gjorde med Max i denna period. Shit så svullen jag ser ut på de korten (och nej ni får inte se :) ). Ringarna sitter fortfarande på fingret utan problem. Med Max i magen var de ju avtagna för flera veckor sen vid detta laget.
 
Bebis bökar runt i magen lite då och då runt dagen. Häromdan fick Max lägga händerna på magen och jag kände att bebisen sparkade mot hans händer men Max förväntade sig nog rejäla sparkar för han var frustrerad och sa att han inte kände.
 
Det mentala är bättre än för en vecka sen. Känns bra. Nu hoppas jag på en bra graviditetsvecka 22!




Kommentarer
♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Vilken fin liten bebismage :)

Ha en fin söndagkväll!

Svar: Tack så mycket! Hoppas ni också har en fin kväll =)
Sara

2012-08-19  /  19:50:32  /  http://bambi.blogg.se
Linda

Fin du är! Usch ja jag vet inte vad jag väger. Vågad inte kolla heller haha! Ringarna har jag fått ha av sin v 15 - snyft!

Svar: Tack! förra graviditeten vågade jag knappt kolla på vågen men går inte upp lika fort denna gång... än så länge... så då känns det mer ok =)! Sist rök de i v 16 eller nåt. spännande att se hur det blir denna gång. Tänk så olika det kan vara! kram
Sara

2012-08-19  /  19:58:42  /  http://familyspace.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback