19+0

2012-08-05 11:37:01 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning

Bebis: 16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.

Info från minbebis.com

 


Oj så fort tiden går nu. Redan 19 veckor avklarade och vi går in i v 20!

Jag mår mycket bättre både psykiskt och fysiskt just nu än vad jag mådde med Max runt samma veckor vilket känns skönt. Magen är ju inte så stor ännu och jag känner mig fräsch och tycker det är kul med kläder och känner mig fin. Med Max kände jag mig stor och pluffsig och inte alls så där gravidfräsch som många pratar om att de känner sig. Då kände jag mig fin mer mot slutet. Kanske blir tvärtom denna gång =)! Vikten står ganska still just nu och ligger på ungefär +6 kilo. Jag äter precis vad jag vill när jag vill men rör ju på mig så mycket mer denna graviditet. Med en 4-åring här hemma så blir det ju så! Dessutom så nattäter jag inget vilket jag gjorde med Max. Då vaknade jag varenda natt och fick gå upp och äta. Nu händer det typ nån gång i veckan att jag får gå upp tidigt på morgonen och äta en banan för att sedan gå och lägga mig igen.

 

Hungern och aptiten (samt humöret) skiljer sig ganska mycket från förra gången och sånt gör ju att jag funderar på om det är en flicka denna gång. Ända från att jag fick veta att jag var gravid så har det känts som det är en flicka i magen men under ultraljudet när jag tittade på skärmen så kändes det som en pojke. SÅ spännande!! Vad tror ni?

 

Bebisen som var en livlig liten krabat på ultraljudet sparkar en del och jag känner flera gånger per dag. Det är supermysigt!

 

Har haft lite ont i ryggen och värk i fötterna senaste dagarna men det är för att jag vilar för lite. Om en vecka börjar jag jobba igen och vi får se hur kroppen hanterar det.

 

Summa summarum denna vecka: Det är härligt att vara gravid ♥





Kommentarer
Emma - mamma till Meja och Alvin

Åh så mysigt med magen, skönt att du slipper vara höggravid under sommaren denna gången :)
Kram

Svar: Ja det är jätteskönt att slippa det! Det jobbiga denna gång blir allt krångel med att få plats i vinterkläderna men det löser sig nog =) Kram
Sara

2012-08-05  /  16:13:39  /  http://emmaoskrutten.blogg.se
Emma

Vilken fin bild Sara! Magen har ju vuxit en hel del, superfint! Kramar

Svar: Ja i vissa kläder ser den väldigt stor ut. Innan jag tog bilden tyckte jag knappt att jag hade nån mage men på bilden blev den stor =)! Kram
Sara

2012-08-05  /  17:26:13 
Anna

Vilken fin bild. Du är jättefin i din mage! :) Jag tror att det är en pojke.

Svar: Tack! Vi får se i dec/jan =) Kram
Sara

2012-08-05  /  21:15:50  /  http://annastankehorna.blogspot.com
Linda

åh vad fin du är! Jättesöt! Jag tror det är en tjej eftersom du mår så annorlunda mot sist men det säger ju vissa att man inte alls kan gå på så en gissning är det ;.) Jag mår precis tvärtemot och denna gång är det ju en pojke så för mig stämmer det. Inser att jag ser höggravid ut jämfört med dig - hua vad ska detta sluta????

Kraam

Svar: Hi hi... jag spurtar nog sen men tror inte du ser höggravid ut =)! Med Max blev jag stor fort men sen stannade det av och nu smyger det liksom på lite i taget känns det som. Vill se bild på dig =)! Så häftigt att du mår precis tvärtemot mot förra gången. Mina graviditeter har ju varit ganska lika gällande illamåendet men det var värre med Max och höll i sig längre då också. Kram
Sara

2012-08-06  /  16:45:51  /  http://familyspace.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback