Julstress?

2011-12-06 16:55:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Hej! Idag hade jag hemlängtan på jobbet. Vissa dagar känns lite tuffare än andra. Men det var en ganska lugn eftermiddag så det var skönt.

 

Jag har varit helt befriad från julstress detta år men nu börjar jag få lite julklappsstress eftersom typ inte köpt några. Men jag vet ju att det ordnar sig. Webbshopping är perfekt när man jobbar mycket och inte riktigt har tiden att åka och shoppa. En del måste ju dock handlas i affärer och det är nu man önskar att man bodde i en större stad med större utbud så att det inte blir ett sånt projekt att ge sig iväg och handla. Men en shoppingtur ska nog hinnas med innan jul. Men inte denna vecka.

 

Jag var mer julstressad de åren jag pluggade eller var mammaledig. Förra året när jag jobbade 75% var jag förvånad över att jag inte var lika stressad som tidigare och detta år när jag jobbar heltid känner jag mig ännu lugnare. Antagligen för att jag sänkt ambitionen rejält och för att jag inte är hemma lika mycket så det läggs liksom inte lika mycket tid på pyntet hemma. Jag hinner inte med allt från att pynta hur mycket som helst med gardinbyten osv., baka flera sorters kakor, åka på flera olika julevenemang m.m. Vi fokuserar på några grejer och det får bli bra! På fredagkväll ska vi nog klä julgranen här hemma och på lördagen baka pepparkakor. Vi väljer ut det som är roligt och som inte stressar oss.

 

Hur har ni det med julstressen?





Kommentarer
Emma - mamma till Meja och Alvin

Jag har faktiskt handlat det mesta på nätet i år. Har varken tid eller ork att springa i affärer. Är typ klar med julklapparna tror jag :)

Kram

2011-12-06  /  20:07:32  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Linda

Ja den tröjan är en favorit här hemma. Fint med olika färger. Tack för tipset om blogginlägg. Självklart ska jag skriva lite om vårt val av namn till Joppe och Molle.



Här hemma är jag allt lite stressad inför julen. Mest för julklapparna, då jag inte köpt så många hittills. Blir en hel del nätshopping i år. Inte lätt att fara runt i affärer med två små barn.

2011-12-06  /  20:32:00  /  http://linchisblogg.blogspot.com
Fia

Jag har köpt en grej än så länge, men det beror iofs en del på att vi inte vet var eller med vilka vi skall fira jul. Har ju folk utspridda lite var som i Sverige. Men i år känner jag att julen får bli där den blir, vill nån fira jul med oss kan vi bjussa på mat hos oss.

Det är skönt att inte stressa så oxå, det är liksom "bara" jul ;)

2011-12-06  /  21:30:03  /  http://spegelreflex.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback