Grekisk pytt med tzatziki

2011-04-09 11:50:00 ,   Mat och annat gott
En kär favorit som vi lagade en del för några år sen men sen glömde bort! Men igår mindes jag den och det blev fredagens middag. Smaskens! Rekommenderas med andra ord.

Grekisk pytt med tzatziki
(skulle nog säga att receptet räcker till tre/fyra vuxna. Beror på hur mycket man äter förstås)

Fläskfilé ca 600 g
1/2 dl soja
1 msk riven ingefära (jag brukar ha i lite mer)
ca 1 tsk sambal oelek (jag använder dock mindre pga känslig mage och man kan självklart använda mer om man vill ha det starkt)
Potatis
1 el. 2 rödlökar
Olivolja
Salt och peppar
2 paprikor
100 g fetaost
Soltorkade tomater (jag gillar inte det så använder ej det)

Strimla fläskfilén och marinera i soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter. Men blir godare om det är ännu längre.

Klyfta potatisen och rödlöken. Lägg dem i en ugnsform och ringla olivolja över och salta och peppra. Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 25/30 minuter. Lägg sedan fläskfilén ovanpå potatisen och ställ in det i ugnen igen i ca 15/20 minuter. När det är färdig. Lägg på skivad paprika, fetaost, soltorkade tomater och oliver. Servera med tzatziki (matlagningsyoghurt, riven gurka, vitlök, olivolja och svartpeppar).












Receptkälla här! Jag har gjort lite mängdjusteringar från originalreceptet då jag tycker att 1 msk sambal oelek är helt omänskligt i denna rätt. Tro mig jag har gjort det. Blev så starkt att det ej gick att äta.





Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback