Roliga ord

2010-11-16 10:06:15 ,   Max
Max är ju inne i en riktig pratperiod. Han har ju varit lite senare med det än vad man hört att en del andra barn är. Men de utvecklar ju olika förmågor i olika takt. Nu bubblar han för fullt i alla fall och det blir även en del 3- och 4-ordsmeningar.

Han är dock inte alltid lätt att begripa. För han har lite egna ord!



Bubbelmacka = Hårt bröd. De säger så på dagis där de har "rutbröd" så han kallar allt hårt bröd för bubbelmacka

Cissi = Cykla/cykel. Kan vara väldigt förvirrande för många när han säger pappa cissi som alltså betyder att pappa cyklar och inte att pappa heter Cissi.

Mappa = Napp! Han har en förmåga av att sätta a efter många ord. Många ord säger han också i plural fast han menar i singular (han tänker nog dock inte på plural och singular eller va tror ni... hi hi) som ex. mina fast han menar min. Förut sa han alltid bilar fast han menade bil men nu säger han bil.

Popo = Max egna tolkning av ordet morfar. Han är ganska logisk eftersom det heter mamma och pappa, och därmed borde det ju också bli mommo och poppo. Eller hur? =)



Jag blir väldigt fascinerad över språket och hur fort han lär sig och hur mycket han snappar upp. Detta är bra mycket mer lärande än att läsa barns språkutveckling på universitetet som jag gjort =).





Kommentarer
carro

visst e det kul med utvecklingen o det går ju så fort när de börjat på dagis.:-).

2010-11-16  /  10:14:29  /  http://huskop.blogspot.com
Anna

Å vad kul.. Det är roligt att försöka tolka de små.

2010-11-16  /  10:27:49  /  http://annasunderbara.blogg.se/
E.K - Mamma till Alicia

Hehe, Roligt :) Det med Poppo var smart, Borde ju heta så :)



Alicia är väldigt luddig när hon talar, Det är nästan bara jag och sambon som förstår vad hon menar när hon babblar på :)



Hur gammal är han nu?

2010-11-16  /  12:34:24  /  http://eekk.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback