Utveckling

2009-07-07 14:22:25 ,   Max
Var längesen jag skrev om Max utveckling.

De två senaste veckorna har han börjat "prata" mycket mer. Något som han varit ganska sen med. Han har inte jollrat särskilt mycket tidigare. Han har nu börjat göra ljud som liknar "mamma" och "pappa". Särskilt när han är ledsen och gråter så låter det som att han säger mamma hela tiden och så tittar han efter mig.

Han är expert på att krypa. Och snabbt går det. Han verkar dock inte ett dugg intresserad av att gå. Vid gåvagnen står han bara. Han är väldigt bra på att ställa sig upp och ställer sig upp mot allt även väggar. Men några steg vill han inte ta. Men antar att det kommer. Det är sån fart på honom ändå så han får gärna vänta lite med att gå. Han är duktig på att sätta sig ner när han står. Hans nya stora intresse är att öppna köksskåpen samt riva ner pappas cd-skivor. Han kan även gå upp 1 eller 2 steg i trappan hos sin farmor och farfar.

Han är nu inne i en period då han vrider på sig så fort man byter blöja. Inget funkar längre. Brukar locka med mobiltelefon, fjärrkontroll och flaskor. Han tittar på dem en stund och sedan vänder han sig åt sidan. Så blöjbytena är inge roliga nuförtiden.

Han äter fortfarande väldigt bra och matsituationen är oftast inga större problem. Han gillar hemlagat mest. Tråkigt däremot är att han inte är intresserad av smörgåsar eller sådant som han själv kan stoppa i munnen. Han är inte så bra på pincettgreppet ännu. Han visar inget större intresse av att vilja äta själv överhuvudtaget. Får han tag i tallriken vill han bara vända på den. Han försöker inte stoppa maten i munnen. Likadant med vällingen. Han kan hålla i flaskan men vill helst inte. Men det kanske är mitt fel som gärna matar med flaskan. Är ju så mysigt på morgonen och kvällen då han får välling.

Han är överlag en väldigt glad kille som älskar när det händer saker och han är nyfiken. Men samtidigt vill han ha lugn och ro och blir gnällig om vi är borta för mycket. Märks att han gillar att vara hemma. Han tycker även om att sitta i vagnen och titta på bilar när vi är ute och går och han kan koncentrera sig länge på en och samma leksak. Men han är även busig och det går stundtals fort i vändningarna.

Vår älskade prins =)






Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback