BVC

2009-01-22 14:36:59 ,   Max
I förmiddags var jag till bvc för att väga Max och diskutera varför han äter så dåligt. Som jag skrivit tidigare idag så hade han gått upp i vikt och han ligger fortfarande över medelkurvan fast hans kurva har planat ut lite. Fast det var ju ingen fara. Men vi pratade mycket om orsakerna till att han inte vill äta och kom fram till att det förhoppningsvis bara är en fas han går igenom (som så många kommenterat om här på min blogg - tack för att ni delat med er av era erfarenheter). Vi pratade också om att det kan vara att han inte tycker att ersättningen är så god längre. Så ska börjar prova lite mer annan mat än bara gröt. Ska försöka med potatis först. Sen så är det ju snart dags att byta till NAN 2 eftersom han blir fyra månader om några dagar. Är det någon som vet om den smakar annorlunda än NAN 1? För är det annorlunda smak kanske han accepterar den bättre. Sen så bestämde vi även att jag skulle ringa till barnmottagningen på sjukhuset för att fråga om det kan bero på medicinen han äter förebyggande för att inte få urinvägsinfektion igen. Dosen ökades i fredags och det är ju sen dess han har krånglat så här mycket (innan var det lite med men det har blivit värre). Jag har i alla fall suttit i telefonkö i 45 minuter och sen pratat med en sköterska som skulle återkomma för hon var tvungen att få tag i ansvarig läkare först.

Så vi får väl se hur det blir!

Här kommer en bild på sötnosen som var gnällig på förmiddagen men sen blev på ett strålande humör innan han somnade för en stund sen





Kommentarer
Daniel

Tack för det. Ja vi får hoppas det kommer gå bra :) Ha det bra!

2009-01-22  /  16:54:34  /  http://studentfarsan.blogg.se/
Katja

Så söt :)

2009-01-22  /  18:14:37  /  http://lillagrodden.wordpress.com
carro - bloggar om dottern tilde

NAN2 kan man använda från födsel till barn som inte ammas... Fast jag kom precis på att du ammat tills nyligen =) Men du kan byta till NAN2 när som helst iallafall! :)

Den smakar precis lika.. Det enda som skiljer dem åt är att NAN2 innehåller mer järn, koppar också något mer.

2009-01-22  /  18:25:48  /  http://nindo.blogg.se/
Jossan

Ja, det verkar så. Jag var inne på Patricias blogg och läste om fasen. Det är ju bara så jobbigt och jag känner mig så maktlös när jag inte vet vad hon vill. Jag börjar nästan också att gråta, och det gör ju inte saken bättre. Min sambo säger att jag måste lugna ner mig. Men det är ju lättare sagt än gjort. Men det är väl snart över hoppas vi. Vi ger oss själva en klapp på axeln så att vi orkar vidare :-)

2009-01-22  /  20:27:04  /  http://josselyn.blogg.se/
Anonym

hmmm, Milo äter också dåligt nu.... Han planar också ner i kurvan nu...har undrat vad det beror på. Men min sköterska på BVC gav mig inget bra svar alls. Vad är det för fas du pratar om?

Kram

2009-01-22  /  21:44:45 
Sara

Katja: Ja visst är han! Helt perfekt =)



Carro: Tack för infon =)



Jossan: ja vi är verkligen värda en klapp på axeln! Nu slappnar jag av mer men för några dagar sen då han började krångla med att inte vilja äta, inte sova och bara gnällde så höll jag på att flippa ur.



Anonym: Det finns tydligen en utvecklingsfas som infaller när bebisarna är runt 14-17 veckor då det händer mycket i utvecklingen och detta kan påverka dem (vilket det verkligen verkar göra då många bebisar här på bloggen som är så gamla har ändrat sina beteendemönster). Patricia har skrivit om det här: http://tricias.blogg.se/2009/january/ny-utvecklingsfas.html

2009-01-22  /  22:23:17  /  http://sarasrum.blogg.se/
Kristina

Nu längtar mormor efter lilla Max! imorgon kommer kusinen feån Gävle.

kram Mormor

2009-01-22  /  22:28:41  /  http://lyktorochtyg.blogspot.com
Måsbarnet

Skönt att du iaf varit på bvc idag och hört dig för. Det där med medicinen låter ju som en trolig grej, om det nu inte är så att det är en fas.



Max kommer säkert bli glad av att få testa lite olika matsorter :) Albin gillar det mesta så det är himla kul. Och gröten på kvällen gör susen för hans nattsömn.



2009-01-22  /  23:56:08  /  http://withlovefrom.blogg.se/
Nina

va söt han är :D

2009-01-29  /  12:59:06  /  http://modesida.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback